Gossipstory.gr
Fashion

25 χρόνια Πελοποννησιακά καλλιστεία: Αναδεικνύοντας την επόμενη γενιά τοπ μόντελ – (φωτο)

Ένας σημαντικός θεσμός στο χώρο του μόντελινγκ και της μόδας, τα Πελοποννησιακά καλλιστεία, κλείνουν φέτος 25 χρόνια. Τα Πελοποννησιακά καλλιστεία στηρίζονται σε αρχές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού καθώς πολλοί ήταν αυτοί που στην αρχαία Ελλάδα εξυμνούσαν την ομορφιά και μη ξεχνάμε ότι  ένας από τους μεγαλύτερους πολέμους της ιστορίας, ο Τρωικός πόλεμος, έγινε για την ομορφιά μιας γυναίκας, της ωραίας Ελένης.

Τα Πελοποννησιακά καλλιστεία είναι ένας διαγωνισμός ομορφιάς που πρεσβεύουν την ελληνική ομορφιά, το ήθος και τη λάμψη που έχει να δώσει ο κόσμος της μόδας και του μόντελινγκ. Μέσω του διαγωνισμού έχουν διακριθεί μεγάλα ονόματα του μόντελινγκ όπως η Νάνσυ Τζουλάκη Σταρ Ελλάς 2000, η Φαίη Γεωργακοπούλου Playmate 2000, η Μαίρη Βεργέτη Miss Young Ελλάς 2000, η Ρία Αντωνίου, η Άντζελα Ευρυπίδη, η Εύα Λάσκαρη, η Γιώτα Κουράκου, η Μανταλένα Εργάτη και άλλες πολλές, και η καριέρα τους μέχρι τώρα έχει αποδείξει πως όταν συμμετέχει μια νέα γυναίκα σε ένα διαγωνισμό που έχει σαν σκοπό να αναδείξει την ελληνική ομορφιά, μπορεί να πετύχει πολλά και πάντα με τους σωστούς ανθρώπους. Ο επί 25 έτη, διοργανωτής των Πελοποννησιακών καλλιστείων, κ.Τάκης Παπαπαναγιώτου διοργάνωσε για πρώτη φορά τα καλλιστεία το 1983 και το 1991 επανήλθαν στο προσκήνιο, έπειτα από προτροπή του κ.Πρεβελάκη : « Ο διαγωνισμός φέτος κλείνει 25 χρόνια και έχουν περάσει πάρα πολλά γνωστά μοντέλα από αυτό όπως η Άντζελα Ευρυπίδη, η Ρία Αντωνίου, η Εύα Λάσκαρη, η Νάνσυ Τζουλάκη, η Φαίη Γεωργοκοπούλου που ήταν και Playmate και άλλες πολλές. Ξεκινήσαμε το 1983 αλλά κατ’ουσίαν ξεκινήσαμε το 1991. Το 1983 γνώρισα τον κ.Πρεβελάκη και μετά το 1983 μέσω ενός κύκλου γνωριμιών που είχα αναπτύξει έστελνα κοπέλες στα πανελλήνια καλλιστεία. Με προτροπή του Γιώργου Πρεβελάκη, το 1991, αποφασίσαμε να κάνουμε τα Πελοποννησιακά καλλιστεία και κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Φέτος για τα 25 ».

Ο κ.Τάκης Παπαπαναγιώτου με την Μανταλένα Εργάτη.

Για ένα διαγωνισμό όπως είναι τα Πελοποννησιακά καλλιστεία, η παραγωγή παίζει μεγάλο ρόλο και σε αυτό το κομμάτι βρίσκεται ο κ.Νίκος Νινιός. Ο κ.Νίκος Νινιός είναι ένας άνθρωπος που το όνομα του έχει συνδεθεί με μεγάλες παραγωγές και το όνομα του είναι εγγύηση για την επιτυχία : « Για πρώτη φορά ασχολήθηκα με τα καλλιστεία του 1975, όπου έκανα τα καλλιστεία Χαλκιδικής γιατί τότε είχα ξεκινήσει μια σχολή μανεκέν στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη στην Ελλάδα που λεγόταν «Βερούσκα». Από τότε ασχολήθηκα με τα καλλιστεία Χαλκιδικής, μετά Βορείου Ελλάδος και πάει λέγοντας. Γνωρίστηκα κάποια στιγμή με τον κ.Παπαπαναγιώτου και ασχολήθηκα με τα καλλιστεία του τα τελευταία χρόνια. Προσπάθησα να δώσω στα καλλιστεία μια άλλη μορφή, πιο θεατρική και άρχισα μια δουλειά το 2011 με τα Πελοποννησιακά καλλιστεία, όπου κάθε χρόνο γίνονταν καλύτερα και το 2014, πρέπει να ομολογήσω πως είχα μια βοήθεια με ωραίες  ιδέες του Θοδωρή Τρανούλη, όπου ο ίδιος έκανε κάποιες διορθώσεις και κάναμε πραγματικά μια βραδιά η οποία ήταν τρομερή και εντυπωσίασε τον κόσμο. Φέτος, πάνω στο περσινό καλούπι έχω σκοπό να κάνω κάποιες παραλλαγές, να προσθέσω κάποια καινούργια στοιχεία τα οποία δε μπορώ να αποκαλύψω προς το παρόν. Το μόνο που θα σας πως είναι πως είναι μια αφιέρωση στον Τσιτσάνη που θα την κάνουμε με χορευτικά από τις κοπέλες και θα έχουμε μια ρεμπέτικη κομπανία πάνω στη σκηνή. Για τη παραγωγή η πρώτη ύλη είναι τα κορίτσια και προσπαθώ να τα κρατώ αμέτοχα όλη την εβδομάδα από οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να πάρω το 100% από τις δυνατότητες τους.Πέρυσι τους έδωσα ένα ομαδικό σύνθημα παρόλο που τα καλλιστεία είναι ένα ατομικό εγχείρημα και εγώ κατάφερα να τους εμπνεύσω το θέμα πως πάμε σαν ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για φέτος και προτρέπω όλες τις κοπέλες που θέλουν να έρθουν να το κάνουν γιατί είναι αυτή τη στιγμή μέχρι αποδείξεως του εναντίον  τα πιο ισχυρά καλλιστεία» .

Η Ρία Αντωνίου, όταν συμμετείχε στα Πελοποννησιακά καλλιστεία!

Επίσης ο κ.Νινιός αναφέρεται και στον φόβο που έχουν οι νέες κοπέλες στη συμμετοχή τους στα καλλιστεία και ξεκαθαρίζει το τοπίο λέγοντας:  «Υπάρχει μεγάλος αλληλοσπαραγμός και εικονική βρωμιά στα καλλιστεία. Οι κοπέλες άρχισαν να φυλάγονται .Εκείνο που μπορώ να πω εγώ για τον κ.Παπαπαναγιώτου που είναι και ο ιδρυτής είναι ότι έχει δώσει εξετάσεις ως προς το ποιόν των καλλιστείων, ως προς τη συμπεριφορά απέναντι στις υποψήφιες και όλο το χρόνο τρέχει και βρίσκει δουλειές στα κορίτσια και προσπαθεί να τις προβάλλει μέσα σε μια κοινωνία που σήμερα είναι κατασπαραγμένη από τα οικονομικά προβλήματα.» .

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να φέρουν εις πέρας ένα τόσο σημαντικό διαγωνισμό ομορφιάς, όπως είναι τα Πελοποννησιακά καλλιστεία αλλά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ανήκει στο management και μαρκετινγκ του διαγωνισμού, που έχει αναλάβει ο κ.Ηλίας Παπαπορφυρίου :« Το μάρκετινγκ είναι αρκετά δύσκολο σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Εγώ στο παρελθόν έχω υπάρξει συν-διοργανωτής σε δυο καλλιστεία και καταλαβαίνω. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχει κάποιος τους χορηγούς που λαμβάνουν μέρος.Υπάρχουν λεπτά σημεία που αφορούν τους χορηγούς και πρέπει να τους προσέχουμε. Τα καλλιστεία θέλουν σοβαρότητα και να είναι σωστά. Εγώ δεν  είχα καμία σχέση με τον χώρο και μέσω του Δημάρχου Κορίνθου γνώρισα τον κ.Νινιό και όταν μείναμε μόνοι μας μιλήσαμε για τη παραγωγή και για άλλα θέματα. Αναφέρθηκα σε μια μεγάλη συλλογή που έχω από παλιά γραμμόφωνα και μια τεράστια δισκοθήκη και ο κ.Νινιός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και κάναμε μια εκπομπή για αυτά. Ενώ παράλληλα γνωρίστηκα με κάποιους ανθρώπους του χώρου όπως είναι ο κ.Παπαπαναγιώτου και έτσι ασχολήθηκα πιο ενεργά. Το μάρκετινγκ είναι απαραίτητο για να γίνεται η καλύτερη προβολή των καλλιστείων».

O κ.Ηλίας Παπαπορφυρίου, manager των Πελοποννησιακών καλλιστείων

Οραματιζόμενος από τον τύραννο της Κορίνθου Κύψελο που το 630 π.Χ οργάνωσε τους πρώτους αγώνες ομορφιάς, ο κ.Παπαπαναγιώτου κατάφερε να δημιουργήσει έναν πολύ σημαντικό θεσμό και με τους συνεργάτες του δείχνουν πως η Ελλάδα διαθέτει πανέμορφες κοπέλες και πως η σωστή προβολή, με ήθος και σωστή δουλειά μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα…

Δείτε και άλλες φωτογραφίες παρακάτω:

Invalid Displayed Gallery

Αλεξάνδρα Κατσαμπίρη

 

 

 

Related posts

Με σύνθημα “Sky is the limit” και μοναδικές εμπειρίες, η NAPAPIJRI γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια της

Αναστάσης Δαφνής

Η ζωή του Yves Saint Laurent γίνεται ταινία! – (video)

supervisor

Το βραβευμένο Black Bay Po1 της Tudor για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Tudor pop up shop της Ora Kessaris στο Golden Hall

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live