Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ριγκατόνι φούρνου με τυριά και κρέμα

Θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ριγατόνι
600 γρ. μιξ τυριών
3 φέτες μπεϊκον
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ. κρέμα γάλακτος 12% λιπαρά
σχοινόπρασο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζουμε για 2′-3′ ολόκληρες τις φέτες του μπέικον, σε αντικολλητικό τηγάνι για να βγάλει το άρωμα του. Προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο και αρωματίζουμε για 1′. Τα αφαιρούμε όλα.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλατοπίπερο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα περιχύνουμε με την κρέμα.
Προσθέτουμε τα τυριά και προαιρετικά το σωταρισμένο μπέικον ψιλοκομμένο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Ρυζόγαλο

editor

Κοτόπουλο φούρνου με αρακά

supervisor

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν καταναλώνουμε παγωτά!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live