Gossipstory.gr
Γεύσεις

Πίτσα με 4 τυριά και κρούστα με τυρί κρέμα

Απολαυστική!

Συστατικά
Για τη ζύμη

170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. σιμιγδάλι, για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη σύνθεση

150 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. κέτσαπ
1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό
50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
50 γρ. έμενταλ, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

6-8 φέτες προσούτο
ρόκα baby

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Το ζυμάρι είναι έτοιμο μόλις σταματήσει να κολλάει στα χέρια μας.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με το σιμιγδάλι και ανοίγουμε την πίτσα σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Βάζουμε 100 γρ. τυρί κρέμα σε μια σακούλα κορνέ και το απλώνουμε περιμετρικά στο ζυμάρι, αφήνοντας 2 εκ. κενό από την άκρη.
Κλείνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα στεφάνι. Πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να κολλήσει καλά το ζυμάρι και να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Απλώνουμε την κέτσαπ, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον βασιλικό, τα τριμμένα τυριά, και μοιράζουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στη ζύμη.
Μεταφέρουμε την πίτσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πίτσα στην άκρη λίγο να κρυώσει.
Σερβίρουμε προαιρετικά με φέτες προσούτο και ρόκα.

 

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Delivery & Take Away για τους burger lovers του Munchy’s

editor

Τάρτα πορτοκαλιού

editor

Κέικ με αχλάδι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live