Gossipstory.gr
Lifestyle Υγεία & Ομορφιά

Μήπως δεν μου ταιριάζει η δουλειά που κάνω;

Στην παγίδα αυτοί πέφτουμε συνήθως οι περισσότεροι, καθώς για να επιβιώσουμε, εργαζόμαστε κάπου που δεν ήταν το όνειρό μας να δουλέψουμε. 

Το να κάνεις μια δουλειά που δεν σου ταιριάζει είναι φοβερά ψυχοφθόρο, όσο εντυπωσιακή και αν φαίνεται η θέση που μπορεί να έχεις σε μία εταιρία.

Αν και υπάρχουν πολλά tips για το πώς να πάρεις μια δουλειά ή πώς να γίνεις καλύτερος στην δουλειά σου, τα άρθρα για το αν κάνεις την σωστή δουλειά, είναι πολύ λίγα.

Ωστόσο, το εν λόγω θέμα είναι φοβερά σημαντικό, ειδικά για την ψυχική σου υγεία. Έρευνες μάλιστα αναφέρουν ότι το να μη νιώθεις καλά στην δουλειά σου μπορεί να οδηγήσει σε burnout (το οποίο είναι επίσης επιζήμιο) ή και σε ψυχική ανισορροπία.

Για να προλάβεις όλα τα παραπάνω, παρακάτω θα βρεις τρεις ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου, ώστε να πάρεις την απάντησή σου:

Ταιριάζει ο χαρακτήρας μου με την κουλτούρα της εταιρίας;

Η κουλτούρα μιας εταιρίας, είναι συνυφασμένη με τις ενέργειες και τα πιστεύω της, επομένως καλό θα είναι να ρωτήσεις ποιες είναι οι αξίες που πρεσβεύει, πριν προχωρήσεις.

Η Oprah Winfrey είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι σταμάτησε την εκπομπή 60 Minutes γιατί ο χαρακτήρας της, δεν ταίριαζε με το ύφος της εκπομπής.

«Πάλευα να κάνω την προσωπικότητά μου πιο ήρεμη ώστε να ταιριάζω με την φιλοσοφία της εκπομπής», είπε μεταξύ άλλων στο Hollywood Reporter και πρόσθεσε: «Μου άρεσε να δουλεύω με ομάδες αλλά γενικά το format δεν ένιωθα ότι μου ταιριάζει».

Αν και γενικά ήταν μια καλή ευκαιρία για εκείνη, η Oprah προτίμησε να σταματήσει την συνεργασία γιατί δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα της και τελικά, της βγήκε σε καλό αφού ο ελεύθερος χρόνος που είχε αξιοποιήθηκε σε κάτι άλλο, που της ταίριαζε περισσότερο.

Έχει σημασία αυτή η δουλειά για μένα;

Τα δύο τρίτα των υπαλλήλων στην Αμερική, που δουλεύουν full-time αντιμετωπίζουν burnout και οι ειδικοί αναφέρουν πως ο λόγος πίσω από αυτά είναι γιατί οι περισσότεροι δεν βρίσκουν νόημα σε αυτό που κάνουν.

Πριν δεχτείς μια δουλειά, αναρωτήσου πόσο σημασία έχει για εσένα και κατά πόσο την κάνεις από ανάγκη.

Αν η δουλειά σου είναι κάτι που πραγματικά αγαπάς τότε σίγουρα θα βρεις την ευτυχία μέσα από το έργοσου. Αν όχι, θα καταλήξεις να νιώθεις εξουθενωμένος πολύ πιο συχνά και πολύ πιο γρήγορα.

Μπορώ να είμαι απλά ο εαυτός μου;

Ο τρόπος που επιλέγεις να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σαν επαγγελματία, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την εικόνα σου και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχεις την ευκαιρία να είσαι απλά ο εαυτός σου.

Όταν σκέφτεσαι σχετικά με το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις, έχε στο νου σου ότι θα είναι δύσκολο να έχεις ένα προφίλ που δεν θα είσαι εσύ στην πραγματικότητα.

Αν νιώθεις ότι θα πρέπει να πιεστείς για να ανταποκριθείς στα όσα ζητά μια εταιρία, τότε αυτή η εταιρία δεν σου ταιριάζει, ή και ακόμα και το ίδιο το επάγγελμα δεν είναι για εσένα.

Με το να υποκρίνεσαι συνέχεια ώστε να ακολουθείς τα εκάστοτε standards, απλά θα καταλήξεις να πιέζεσαι χωρίς τέλος.

 

Πηγή:thriveglobal.gr

Related posts

Πλήθος επωνύμων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νεκτάριου Σκαμνάκη στη Μύκονο

editor

Μάσκα με μέλι για απαλά και μεταξένια μαλλιά!

supervisor

Κ. Μαρτάκης: “Είμαι πολύ περήφανος για τον Ηλία” – (video)

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live