Απολαύστε τες κάθε στιγμή της ημέρας, είναι ο απόλυτος πειρασμός για μικρούς και μεγάλους
Υλικά Συνταγής
2 αυγά
1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 πρέζα ζάχαρη
1 ¼ φλ. γάλα
2 κ.σ βούτυρο
1/4 κ.γλ αλάτι
10 μπισκότα
Εκτέλεση
Για τη σπιτική μερέντα
100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
120 γραμ. φουντούκια ψημένα
1 κ.σ γεμάτη κακάο
250 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ μέλι
1 πρέζα αλάτι
Για τη σπιτική μερέντα
Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να ροδίσουν. Τα τρίβουμε σε καθαρή πετσέτα να φύγει η φλούδα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αλέθουμε τα φουντούκια. Με σπάτουλα ξύνουμε τον κάδο γιατί τα φουντούκια γίνονται πάστα και κολλάνε. Προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο, το αλάτι και τα αλέθουμε όλα μαζί. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε τα υλικά.
Πηγή:argiro.gr
