Σιροπιαστό που θα αφήσει την πιο γλυκιά εντύπωση στους καλεσμένους σας.
Υλικά Συνταγής
8 αυγά
χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
8 κ.σ. καρυδόψιχα
8 κ.σ. φρυγανιά
8 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο
1 κ.γλ. σόδα
1/3 φλ. κονιάκ
Για το σιρόπι
1½ ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
φλούδα λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 3΄-4΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρέγκα, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170οC για περίπου 45΄. Σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο.
Πηγή:argiro.gr