Gossipstory.gr
Γεύσεις

Καρυδάτο Πρεβέζης

Σιροπιαστό που θα αφήσει την πιο γλυκιά εντύπωση στους καλεσμένους σας.

Υλικά Συνταγής

8 αυγά
χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
8 κ.σ. καρυδόψιχα
8 κ.σ. φρυγανιά
8 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο
1 κ.γλ. σόδα
1/3 φλ. κονιάκ
Για το σιρόπι
1½ ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
φλούδα λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 3΄-4΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μαρέγκα, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170οC για περίπου 45΄. Σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο.

 

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πέστο

supervisor

Η «αλλιώτικη» τάρτα φρούτων

supervisor

Χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live