Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κέικ μπισκότο

Ένα απολαυστικός “παράδεισος” για τους μικρούς μας φίλους!

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. νερό
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. μπισκότα γεμιστά

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 380 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. γάλα

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας

  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 50 γρ. γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο πρώτο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βουτυροκακαώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 23 εκ. και στρώνουμε 14 γεμιστά μπισκότα στη βάση της κάθε φόρμας. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο.
  • Απλώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά σε υψηλή σχάρα.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε την κρέμα για λίγη ώρα γιατί δεν θέλουμε να μαλακώσει.

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα, το βούτυρο, και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σφίξει η κρέμα.

Για τη σύνθεση

  • Μεταφέρουμε το ένα παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα κάτω, σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα πάνω και το πιέζουμε για να απλώσει η βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια ανάμεσα από τα παντεσπάνια.
  • Απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Σπάμε τα μπισκότα που έχουν περισσέψει και τα ρίχνουμε στη σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
  • Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Ριγκατόνι με κοτόπουλο & πέστο βασιλικού

editor

Muffins με κομματάκια σοκολάτας

editor

Παγωμένο γιαούρτι στο σπίτι – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live