Gossipstory.gr
Γεύσεις

Γαλοπούλα ογκρατέν

Αυτό το λαχταριστό ογκρατέν με ζουμερή και τρυφερή γαλοπούλα, είναι ένα πλούσιο, απολαυστικό, χορταστικό και χειμωνιάτικο γεύμα.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. fouantre γαλοπούλα ψητή IFANTIS
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα κομμένα σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα ολόκληρα

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο

2 φλ. βρασμένο ρύζι
1/2 φλ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA
αλάτι

πιπέρι
πουρές πατάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τις ντομάτες. Τις πατάμε με κουτάλα να λιώσουν. Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσει η γαλοπούλα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο. Κάνουμε μια στρώση το ρύζι και το μισό τυρί. Απλώνουμε τη γαλοπούλα με τη σάλτσα. Τέλος απλώνουμε σε μια στρώση τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Παστίτσιο με μανιτάρια, μελιτζάνες και κιμά

editor

Προφιτερόλ

editor

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και σάλτσα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live