Gossipstory.gr
Γεύσεις

Βασιλόπιτα κέικ

Απολαυστική!

Για τη βασιλόπιτα κέικ θα χρειαστείτε

650gr. βούτυρο
580gr. κρυσταλλική ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 2 πορτοκάλια
7 αυγά
120gr. γάλα
1gr. μαστίχα σε σκόνη
10gr. μαχλέπι σε σκόνη
900gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
15gr. baking powder
Άχνη για πασπάλισμα
1 βανιλίνη σκόνη

Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά, για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά, αφρατεύει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλί και συνεχίζουμε να το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το γάλα.

Βάζουμε 5 μεγάλες κουταλιές από το συνολικό αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, χαμηλώνοντας λίγο την ταχύτητα.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλί με το μπεικιν (προσοχή γιατί φουσκώνει) και το προσθέτουμε μέσα στον κάδο του μίξερ.

Βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.

Χτυπάμε με 1 κτς ζάχαρη την μαστίχα σε ένα γουδί ώστε να γίνει σκόνη
Προσθέτουμε την μαστίχα και το μαχλέπι στον κάδο του μίξερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό 34 εκ και βάζουμε το μείγμα απ τον κάδο εκεί.
Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 70 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο αν έχει ψηθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί!!!

 

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Υγιεινό πρωινό με κουάκερ και κινόα…

Αναστάσης Δαφνής

Ατομικά πιτσάκια με ντομάτα και ρόκα

Αναστάσης Δαφνής

Μακαρόνια με κολοκυθάκια και γαρίδες

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live