Gossipstory.gr
Γεύσεις

Αλμυρό donut με ζαμπόν και τυρί

Πανεύκολα donuts αλμυρά που θα τα λατρέψουν όλοι στο σπίτι!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

3 γρ. μαγιά, ξερή

½ κ.γ. αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη, κρυσταλλική

120 ml ξινόγαλο

20 ml ελαιόλαδο

1 αυγό, medium

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση:

8 φέτες ζαμπόν

8 φέτες τυρί για τοστ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ξινόγαλο, το ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.

Έπειτα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μείγμα με τη μαγιά, το αυγό και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο ζυμάρι.
Ύστερα, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, τον καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.

Μόλις περάσει η 1 ώρα, αφαιρούμε το ζυμάρι από τον κάδο, το κόβουμε σε 4 ίσα μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε αλευρωμένη επιφάνεια σε τετράγωνο σχήμα διαστάσεων 17Χ17 εκ.

Στη συνέχεια, φέρνουμε ένα ζυμαράκι μπροστά μας, το αλείφουμε με λίγο νερό σε όλη την επιφάνεια του, απλώνουμε στο κέντρο του 2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες τυρί εναλλάξ μεταξύ τους και διπλώνουμε τις 4 άκρες προς τα μέσα σαν να κλείνουμε φάκελο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια.

Κατόπιν, τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα αλμυρά donuts, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετούμε τα donuts σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Μους με μελομακάρονα

Γιάννης Μαυρίδης

Vegan κέικ σοκολάτας

editor

Σουτζουκάκια με ρεβίθια και ταχίνι!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live