Πεντανόστιμη, χορταστική και ακαταμάχητη συνταγή!
Υλικά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
4 κ.σ ξίδι βαλσάμικο
4 σκ. σκόρδο με τα φύλλα τους
1 ματσάκι baby ρόκα
λίγα φύλλα baby σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγα φύλλα δυόσμο
λίγα φύλλα άνηθο
Για το ντρέσινγκ
χυμό από 1 λεμόνι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ ξίδι
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
τα ψημένα σκόρδα από το πακέτο που ψήθηκαν τα παντζάρια
αλάτι
Εκτέλεση
Για τα ψητά παντζάρια σαλάτα, αφαιρούμε πρώτα τα φύλλα από τα παντζάρια. Τα πλένουμε πολύ καλά, τρίβοντας τη φλούδα με σφουγγάρι. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να καθαρίσετε, να συντηρήσετε και να μαγειρέψετε σωστά τα παντζάρια.
Στρώνουμε διπλό αλουμινόχαρτο σε ταψί. Βάζουμε μέσα τα παντζάρια και τα σκόρδα με τη φλούδα τους και περιχύνουμε με ξύδι και ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε τις άκρες του πακέτου για να ψηθούν αεροστεγώς κλεισμένα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄μέχρι να ψηθούν. Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού αν ψήθηκαν.
Γι’ αυτή τη σαλάτα μπορούμε και να βράσουμε τα παντζάρια, αλλά ψητά γίνονται πιο ωραία.
Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια αφού κρυώσουν. Τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και τα βότανα.
Προσθέτουμε τα παντζάρια και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Πηγή:argiro.gr