Υλικά
Για τη ceasar sauce:
- 420γρ. μαγιονέζα
- 1 κ.τ.γ μουστάρδα
- 20γρ. αντζούγια
- 7γρ. σόγια sauce
- 1 κ.τ.σ worcestershire sauce
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κ.τ.γ χυμό λεμόνι
Για την κρούστα του κοτόπουλου:
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 1 κούπα παρμεζάνα
- 1 κούπα φρυγανιά
- 1 χούφτα μαιντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.τ.σ βούτυρο
- 5 κ.τ.σ ηλιέλαιο
- ½ κ.τ.γ μπούκοβο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε με τη Caesar sauce βάζοντας όλα τα υλικά στο μούλτι-μπλέντερ να πολτοποιηθούν καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε με τη μαγιονέζα.
Για την κρούστα:
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, φρυγανιά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανοίξτε το φιλέτο κοτόπουλο σαν πεταλούδα (στα 2 δηλαδή αλλά να παραμείνουν ενωμένα τα κομμάτια) και σε ένα τηγάνι βάλτε το λάδι, βούτυρο, σκόρδο και μπούκοβο και σωτάρετε απ’ τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι, από πάνω βάλτε 1 κ.τ.σ ceasar sauce σε κάθε φιλέτο και απλώστε καλά.
- Προσθέστε 1 κ.τ.σ απ’ το μείγμα της παρμεζάνας πάνω απ’ τη sauce και ψήστε στους 220 βαθμούς στην αντίσταση, ψηλά στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.
- Με την υπόλοιπη sauce μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα ή να την κρατήσετε για 3 μέρες στο ψυγείο.
Πηγή:petros-syrigos.com