Gossipstory.gr
Taste

Πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη

Θυμάσαι πριν λίγα χρόνια τα plant-based πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού που –αν μας ακολουθούσες τότε– είχες λατρέψει και έψηνες ξανά και ξανά; Ήρθε η ώρα να σου δώσω μια νέα συνταγή, πάλι με λάδι αντί για βούτυρο και αυτή τη φορά χωρίς ζάχαρη, αλλά με υγρό γλυκαντικό. Εγώ έβαλα σιρόπι αγαύης, που το αγαπώ για την ουδέτερη γεύση και το χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη που έχει, αλλά εσύ μπορείς να βάλεις σιρόπι σφενδάμου ή κάποιο ρευστό μέλι ανθέων.

Η ζύμη δεν χρειάζεται μίξερ, αφού φτιάχνεται πανεύκολα με το χέρι. Πλάθεις κουλουράκια –εννοείται παρέα με τα παιδιά– σε διάφορα σχήματα, ψήνεις και voila! Σπιτικά κουλουράκια για το Πάσχα, αλλά και όλη τη χρονιά (γιατί όχι;) με ελάχιστα υλικά που μάλλον έχεις συχνά στην κουζίνα. Αφράτα και τραγανά, όσο πρέπει γλυκά, πορτοκαλένια από το μπόλικο ξύσμα, είναι ιδανικό κουλουράκι για όλες τις ώρες!

Συνταγή
Πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη
Μερίδες: 30 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 18 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά
Φυλάσσουμε τα κουλουράκια καλυμμένα σε θερμοκρασία δωματίου για 1 εβδομάδα.
Vegan
Vegetarian
Χαμηλή σε Κορεσμένα Λιπαρά
Κάτω από μια Ώρα
Κάτω από 10 Υλικά

Υλικά

420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γλ. αλάτι
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
80 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. ηλιέλαιο
110 γρ. σιρόπι αγαύης ή maple ή ρευστό μέλι ανθέων
100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Madame Ginger (@madamegingercom)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

2) Σε άλλο μεγαλύτερο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το υγρό γλυκαντικό της επιλογής μας.

3) Ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε να αφρίσει, προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε.

4) Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού ζυμώνοντας ίσα ίσα μέχρι να έχουμε ενιαία μαλακή ζύμη (δεν παραζυμώνουμε). Καλύπτουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

5) Πλάθουμε κουλουράκια των 25 γρ. περίπου σε μπαστουνάκια και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα πιέζοντας ελαφρά τις άκρες να κολλήσουν και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα.

6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για περίπου 18-19 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Πηγή: madameginger.com

Related posts

Χριστίνα Μπόμπα: Ετοίμασε το πιο υγιεινό και νόστιμο cheesecake

Γιάννης Μαυρίδης

«Μοναδικές Γεύσεις»: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ στο Μετρό του Συντάγματος

akaristinou

Ολός χταποδιού: Ένας σπάνιος μεζές και η σχέση του με το κίνημα zero waste

akaristinou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live