Gossipstory.gr
Taste

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές

Έχετε λιγούρες; Ζητάτε μακαρόνια;

Αυτή η γρήγορη και οικονομική μεσογειακή μακαρονάδα με ψιλοκομμένες ελιές, φρέσκο κρεμμύδι και ρίγανη, θα σας πείσει ότι μερικές φορές τα πιο απλά και εύκολα, είναι τα πιο νόστιμα.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Τριβελάκι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

80 γρ. πράσινες ελιές σε κομματάκια

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ελιές, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλισμένα με φρέσκια ρίγανη.

 

πηγή athensmagazine.gr

Related posts

Πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη

akaristinou

Ιάκωβος Γκόγκουα: Μαγευτικές εικόνες από το ταξίδι του στο Λουξεμβούργο!

Φεστιβάλ Καντίνας 2024: Πανδαισία γεύσεων ξανά στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης!

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live