Ένα πιάτο ιδανικό για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!
Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κιλό
2 καρότα
1 κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλερυ
Λίγα κλωναράκια μαϊντανού
1 ½ φλιτζάνι ζυμαρικά ψιλά ή ρύζι
1κ.τ.γ κόρν φλάουρ
2 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τα λαχανικά και σκεπάζουμε με 3 λίτρα νερό (να καλύπτει το κοτόπουλο) και αφήνουμε να πάρει βράση. Ξαφρίζουμε μια τρυπητή κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου (το κοτόπουλο είναι έτοιμο όταν έχει ξεκολλήσει το ψαχνό από τα κόκκαλα). Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε για να το διατηρηθεί ζεστό.
Σουρώνουμε τον ζωμό, αφαιρούμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στην πιατέλα. Βάζουμε ξανά τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζυμαρικό ή το ρύζι. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι (10 λεπτά περίπου) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κόρν φλάουρ με το λεμόνι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 5 κ.σ ζωμό από τη σούπα στο μπολ , ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει λίγο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και δίπλα την πιατέλα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αν θέλουμε ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε μέσα στη σούπα.
Πηγή: petros-syrigos.com