Gossipstory.gr
Γεύσεις

Δροσερό και γρήγορο σπιτικό παγωτό με καραμελωμένες μπανάνες

Για τους μικρούς μας φίλους – και όχι μόνο!

Υλικά Συνταγής

4 ώριμες μπανάνες
3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ. σ. βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
1 κουτί φυτική σαντιγί σε κουτί (ermol ή morfat)
1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο

Εκτέλεση

Για το σπιτικό παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα, χωρίς παγωτομηχανή και τέλεια υφή, βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς C να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τις λιώνουμε με πιρούνι.
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.
Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε 5-10 λεπτά στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.

 

Πηγή:YouWeekly.gr

Related posts

Καταπληκτική τούρτα νουτέλα !!!

supervisor

Φτιάξε ένα τέλειο τοστ με αβοκάντο και τυρί

Αναστάσης Δαφνής

Μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live