Gossipstory.gr
Γεύσεις

Δίχρωμο κέικ της μανούλας

Απολαυστικό!

Υλικά Συνταγής
1 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
4 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. γάλα
έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση
Για το κέικ δίχρωμο της μανούλας, το γνωστό
μας μαρμπρέ, ξεκινάμε με το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, να τα αφομοιώνει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και διαλύουμε το κακάο.
Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο στο μείγμα του κέικ που κρατήσαμε. Το ανακατεύουμε με κουτάλι, να πάει παντού και να γίνει σκούρο.
Θα ψήσουμε σε μεσαίου μεγέθους και μακρόστενη φόρμα.
Κουταλιά-κουταλιά, το αδειάζουμε στη φόρμα όλο και κάνοντας σχέδια με το κουτάλι, μπλέκουμε το σκούρο με το ανοιχτόχρωμο μείγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια, ψήνουμε στους 175ο C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στην μεσαία σχάρα για λίγο λιγότερο από μια ώρα.

Πηγή:argiro.gr

Related posts

Μηλόπιτα σκεπαστή

supervisor

Μπριζόλες με σάλτσα βατόμουρου

supervisor

Χταπόδι τηγανητό

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live