Gossipstory.gr
Γεύσεις

Γλυκό ψυγείου μελισσούλες

Υπέροχο γλυκό για παιδικά πάρτι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. χυμός ροδάκινο-μήλο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα, 3,5% λιπαρά (700 γρ. + 300 γρ.)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκους
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
αλάτι

Για την επικάλυψη

10 γρ. φύλλα ζελατίνης
50 γρ. νερό
500 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
12 μισά ροδάκινα κομπόστα
100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
24 καραμέλες ματάκια
24 αμύγδαλα φιλε

Εκτέλεση

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και περιμένουμε να ενσωματωθεί το προηγούμενο πριν ρίξουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τον χυμό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά σε δόσεις στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Για να αφρατέψει η βάση θα πρέπει το αλεύρι να ανακατευτεί όσο το δυνατόν λιγότερο.
Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε καλά ένα ταψί 36×28 εκ., και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στο ταψί.

Για την κρέμα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 700 γρ. από το γάλα, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη αλλά δεν ανακατεύουμε. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 300 γρ. από το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια.
Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσπαθούμε να “ψήσουμε” την κρέμα ώστε να εξαφανιστεί η γεύση του αλευριού. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει και 10 λεπτά μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στην κρύα βάση.
Καλύπτουμε την κρέμα με μια μεμβράνη που εφάπτεται ώστε να μη δημιουργηθεί πέτσα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες.

Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζελατίνη, αρκετό κρύο νερό, και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει!
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη πολύ καλά στυμμένη, το νερό, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά, μέχρι να το χρειαστούμε.
Βγάζουμε το ταψί με το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρουμε την μεμβρανη, και στρώνουμε από πάνω τη κρύα μαρμελάδα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει η μαρμελάδα.
Σουρώνουμε και σκουπίζουμε καλα τα ροδάκινα. Τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα.
Μεταφέρουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε την άκρη της με ένα ψαλίδι ώστε να δημιουργήσουμε μια μικρή τρύπα. Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε λωρίδες πάνω από τα ροδάκινα.
Τοποθετούμε 2 καραμέλες ματάκια στο κάθε ροδάκινο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
Βάζουμε λίγη σοκολάτα ανάμεσα στα μάτια προκειμένου να δημιουργήσουμε τη μύτη.
Κάνουμε δύο σχισμές πάνω από τα ματάκια και τοποθετούμε τα αμύγδαλα φιλέ.
Απλώνουμε το μείγμα με τη μαρμελάδα πάνω από το γλυκό, κόβουμε το κέικ σε 12 κομμάτια, και τοποθετούμε τα ροδάκινα “μελισσούλες” πάνω από το κάθε κομμάτι.
Σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Αφράτο τυρόψωμο με ελιές και μπίρα

Αναστάσης Δαφνής

Παγωτό light με 3 υλικά

Γιάννης Μαυρίδης

Tο νηστίσιμο διατροφικό μενού της Taste and Diet

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live