Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι στον φούρνο

Καλή σας όρεξη!

Συστατικά

1 κιλό κοτόπουλο, μπούτια
7-8 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 φύλλα δάφνης
1 σκ. σκόρδο
2 κλ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. ρίγανη
1 1/2 λίτρο ζωμό, κοτόπουλου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
Σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με τον χυμό από 1 λεμόνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί 34 εκ. βάζουμε το ρύζι, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο σε κομμάτια, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τον ζωμό τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι και τα μπούτια από το κοτόπουλο.
Ψήνουμε 50-60 λεπτά.
Εάν έχετε μεγαλύτερο ταψί, ψήνετε 40 λεπτά με αλουμινόχαρτο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, και ψήνετε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetreztikis.com

Related posts

Η καλημέρα βρήκε το συνώνυμό της στον «Gourmet» καφέ Portioli!

Αναστάσης Δαφνής

Brownies με δυο σοκολάτες

editor

Σαλάτα με κρουτόν από μεσογειακό ψωμί του τόστ

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live