Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά για παντεσπάνι
- 8 αυγά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2-3 κουτ. σούπας κακάο
Για την τούρτα μας:
- 2 κουτιά μόρφατ σαντιγύ (τα τενεκεδένια κουτάκια)
- 1 κιλό μερέντα
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 3 κσ κακάο
- 4-5 κσ ζάχαρη
Για την επικάλυψη:
- 3 κουβερτούρες
- 375 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί μόρφατ
Πώς το κάνουμε:
1) Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο – λίγο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά να ομογενοποιηθεί το αλεύρι Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ψήνουμε στους 180 C (στον αέρα) για μισή ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να δούμε αν βγαίνει καθαρή.
3) Στη συνέχεια μέσα στην σαντιγύ μας ρίχνουμε την μερέντα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
4) Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 δίσκους. Βάζουμε σε μια πιατέλα το παντεσπάνι μας και το βρέχουμε με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει (εάν σας αρέσει προσθέστε και κάποιο λικέρ μεσα στο σιρόπι για περισσότερη γεύση). Μετά παίρνουμε λίγη απο την μερέντα (με κομματάκια καραμελωμένου φουντουκιού) και ρίχνουμε εδώ και εκεί για περισσότερη γέυση.
5) Ρίχνουμε ένα μέρος από την γέμιση και αρχίζουμε και “χτιζουμε”(παντεσπάνι γέμιση παντεσπάνι κτλ κτλ κρατώντας λίγη από την γέμιση για να επικαλύψουμε την τούρτα μας γύρω.
6) Αφού επικαλύψουμε την τούρτα με την μερεντοκρέμα μας την βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει λίγο για καμιά ωρίτσα.
8) Σε ένα κατσαρολάκι επίσης λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
πηγή: www.sintagespareas.gr




