Gossipstory.gr
Γεύσεις

Τηγανιά με μανιτάρια και σύγκλινο

Απλή γρήγορη και εύκολη συνταγή για τους “φίλους” του σύγκλινου θα το λατρέψετε!

Υλικά

150 γρ. σύγκλινο
300 γρ. μανιτάρια (Portobello ή Champignon)
1 μικρό κρεμμύδι
Ξερό θυμάρι
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σύγκλινο, σε χοντρές φέτες τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε το σύγκλινο με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Μόλις πάρει χρώμα, το αποσύρουμε σε ένα πιάτο, και στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σύγκλινο και μπόλικο θυμάρι. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για να μαγειρευτούν τα μανιτάρια και να δέσουν οι γεύσεις.Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ με μουστάρδα και σκορδάτο ψητό κουνουπίδι.

Πηγή:cookpad.com

Related posts

Vegan burger με μανιτάρια

editor

Πικάντικα μπιφτέκια τόνου

supervisor

Το μέλλον του καφέ στη μετά – covid εποχή

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live