Ένα μπουκάλι κονιάκ Remy Martin VSOP που πωλείται έναντι 22.000 δολαρίων η φιάλη -ο ΦΠΑ δεν περιλαμβάνεται-, είναι μια τέτοια περίπτωση.
Μετά από εκατό χρόνια παλαίωσης στο βαρέλι, το περίφημο κονιάκ αποτελεί από μόνο του κομμάτι της ιστορίας. Έχει περάσει από τα χέρια τεσσάρων υπεύθυνων κελαριού για να βγει από το κελάρι το 2009 από την Pierrette Trichet. Τρία χρόνια αργότερα, το 2012, η Trichet αποφάσισε ότι το κονιάκ έχει «αγγίξει την τελειότητα» και το Remy Martin οδηγήθηκε στο συσκευαστήριο με 42,6% βαθμούς περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Το περιεχόμενο των βαρελιών μοιράστηκε σε περίπου 750 συλλεκτικά μπουκάλια που κατασκευάζονται από μαύρο κρύσταλλο Baccarat με χρυσαφί σφράγιση.
Ο David Mason, διευθυντής του St. Regis μας ξεναγεί στη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρει το κονιάκ των 22.000 δολαρίων: «Κυριαρχούν φθινοπωρινές γεύσεις –φουντούκι, αμύγδαλο, σύκο, δαμάσκηνο, αποξηραμένα φρούτα. Το τελείωμα είναι απαλό και αφήνει μια επίγευση καπνού».
