Η αύξηση της λίμπιντο με μια εύκολη συνταγή.
Υλικά:
για 2 άτομα
• 30 μύδια
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
• 1 κόκκινη πιπεριά, καυτερή, σε μικρά κομμάτια
• 1 ποτήρι ούζο/ τσίπουρο
• ξύσμα από ½ λεμόνι
• 5 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
• 500 γραμμ. λινγκουίνι
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 30 μύδια
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
• 1 κόκκινη πιπεριά, καυτερή, σε μικρά κομμάτια
• 1 ποτήρι ούζο/ τσίπουρο
• ξύσμα από ½ λεμόνι
• 5 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
• 500 γραμμ. λινγκουίνι
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια με βουρτσάκι κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και πετάμε όποιο μύδι είναι ανοιχτό. Τα αφήνουμε σε ένα μπολ γεμάτο με παγωμένο νερό για λίγη ώρα με λίγο λεμόνι. Βγάζουμε προσεκτικά τα μύδια με τα χέρια μας, για να μείνει στον πάτο η άμμος. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές για μισό λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μύδια και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μέχρι να ανοίξουν, για περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Διαβάστε επίσης:
