Τα λεμόνια είναι της εποχής, για αυτό αν σας περισσεύουν και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, ήρθε η ώρα για μια σπιτική λεμονάδα. Απλή, χλιδάτη, δροσιστική.
ΥΛΙΚΑ:
10 λεμόνια για να σας βγει χυμός κοντά στα 500 ml
500 γραμμάρια ζάχαρη καστανή/λευκή
200 ml νερό βρύσης ή ανθρακούχο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξύνουμε την κίτρινη φλούδα από δύο λεμόνια σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να πάρει βράση.Αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το σουρωμένο χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι ζάχαρης.Ανακατεύουμε. Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό.Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια
Διαβάστε επίσης:
Κουλουράκια με σοκολάτα