Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σπαγγέτι πουτανέσκα με τόνο

Συστατικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 8 αντσούγιες παστές, πλυμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/4 φλιτζ. τσ. μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης  ψητή
  • 500 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα φρέσκια ή αντίστοιχο κονκασέ
  • Καυτερό τσίλι
  • 3 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένη ελιά
  • 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. σπαγγέτι

Οδηγίες:

Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε όλο το ελαιόλαδο από τον  τόνο και σοτάρουμε το σκόρδο, τις αντσούγιες. Προσθέτουμε την κάπαρη και την πιπεριά.  Αφήνουμε λίγο να πιει το ζουμί.

Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, τον τόνο, τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε όσο τσίλι θέλουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο/τσίλι κάθε φορά που ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό ή τον βασιλικό  κι αφήνουμε την σαλτσούλα μας να σιγοβράσει μέχρι να πήξει σύμφωνα με το γούστο μας.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
Προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι, εάν επιθυμούμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Tips

Είναι μια από τις συνταγές που τις πάνε τα σπαγγέτι, αλλά αν θέλετε δοκιμάστε την και με άλλα ζυμαρικά.

Related posts

Κοτόπουλο με χυλοπίτες και λαχανικά

editor

Η Εύη Αδάμ δοκιμάζει την Taste and Diet

editor

Γαλατόπιτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live