Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ψητές σαρδέλες με λαδολέμονο

Οι ψητές σαρδέλες με λαδολέμονο και δροσερή χωριάτικη σαλάτα είναι ένα από τα πιο υγιεινά και λαχταριστά καλοκαιρινά φαγητά!

Υλικά
1 ½ κιλό σαρδέλες φρέσκες, (όσο μεγαλύτερες τόσο το καλύτερο)
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ρίγανη ή θυμάρι
2 λεμόνια
Αλάτι χοντρό
Σκόρδο

Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και ξεπλύνουμε τις σαρδέλες τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις λαδώνουμε και τις αλατίζουμε αφήνοντας τες παράλληλα να στραγγίξουν. Ανάβουμε τα κάρβουνα, και τοποθετούμε τη σχάρα τόσο πάνω από τα κάρβουνα ώστε να έχουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε διπλή σχάρα που να κλείνει, ώστε να τις αναποδογυρίζουμε εύκολα. Μόλις ροδίσουν από τη μία μεριά, τις γυρίζουμε από την άλλη. Καλό θα ήταν να μην τις αφήσουμε πολύ στην φωτιά για να παραμείνουν ζουμερές. Υπολογίστε περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα με τη φωτιά και το μέγεθος της σαρδέλας. Αλατίστε και σερβίρετε με λαδολέμονο.

Μέχρι να γίνουν ετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Χτυπάμε σε ένα μπωλ λίγο λάδι με λεμόνι και αν θέλουμε σκορδάκι. Αφού δέσουν τα υλικά περιχύνουμε τις σαρδέλες μας όταν είναι ζεστές και τις πασπαλίζουμε πάλι με λίγο χοντρό αλάτι

Related posts

Μπανανόψωμο με σοκολάτα

supervisor

Brownie Με Μους Σοκολάτας

Γιάννης Μαυρίδης

Μακαρονάδα με ντοματίνια και τυρί κρέμα

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live