Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ψητά μήλα με ρούμι και κανέλα

Ελαφρύ και εορταστικό γλυκό!

Υλικά:

Για το γλάσο:
1/2 φλ καστανή ζάχαρη
1/2 φλ σκούρο ρούμι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
6 γαρύφαλλα
Για τα μήλα:
6 μέτρια μήλα, πλυμένα και χωρίς σπόρια
6 ξυλάκια κανέλας
2 κ.σ. βούτυρο, τεμαχισμένο
1 φλ μηλίτη

Εκτέλεση:

Για το γλάσο:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το ρούμι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε.

Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να λιώσει η ζάχαρη.

Για τα μήλα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Με ένα ειδκό εργαλείο ανοίγουμε μία τρύπα στο κέντρο κάθε μήλου βγάζοντας τα κουκούτσια του.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα μήλα σε μία στρώση.

Τοποθετούμε ένα ξυλαράκι κανέλας στο κέντρο κάθε μήλου.

Περιχύνουμε τα μήλα μας με το γλάσο και βάζουμε ένα κομμάτι βούτυρο πάνω σε κάθε μήλο.

Ρίχνουμε το μηλίτη στο ταψί και το τοποθετούμε στο κέντρο του φούρνου.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα μήλα μας να μαλακώσουν.

Σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού.

Related posts

Μια παραλλαγή του Μπανάνα-γλυκού αντί για τάρτα έχει πτι-μπερ με πορτοκάλι!!

supervisor

Γαστρονομική εμπειρία που παντρεύει την Ασιατική & Μεσογειακή κουλτούρα στο Κεφαλάρι

editor

Spring rolls

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live