Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ψάρι στιφάδο

Ζεστή πεντανόσιμη σούπα!

Υλικά:

  • 1 κιλό λευκόσαρκα φιλέτα ψαριού, σε μπουκιές
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα, λεπτοκομμένα
  • 1 σέλινο, λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό φινόκιο σε λωρίδες
  • 2 κονσέρβες (400γρ) ντοματάκι κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί
  • 1,25 λίτρα ζωμός ψαριού ή λαχανικών
  • 500 γρ γαρίδες ωμές, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, τεμαχισμένος

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το πράσο, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το φινόκιο, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το κρασί και το ζωμό και βράζουμε.

Αφήνουμε για 30 λεπτά (η βάση αυτή του φαγητού μπορεί να γίνει και δυο μέρες πριν).

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε (ζεσταίνουμε πάλι τη βάση του προηγούμενου βήματος), προσθέτουμε το ψάρι και τις γαρίδες.

Φέρνουμε σε βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Related posts

Παϊδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες σoτέ

Γιάννης Μαυρίδης

Κεφτεδάκια Ελληνικά

editor

Τούρτα σοκολάτα με γιαούρτι

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live