Υλικά συνταγής
- 600 γρ. φύλλο παραδοσιακό
- 350 γρ. ανθότυρο
- 350 γρ. φέτα τριμμένη
- 5 αβγά
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας μάραθο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 500 γρ. γάλα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το ανθότυρο, την φέτα και το μισό λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το μάραθο (αν δεν έχουμε, βάζουμε άνιθο!!!) και ανακατεύουμε καλά μέχρι η γέμιση να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, ένα ένα λαδωμένα. Απλώνουμε την γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδωμένα.
- Χτυπάμε το γάλα, 2 αυγά και το υπόλοιπο λάδι, και περιχύνουμε με αυτό την πίτα.
- Αφήνουμε την πίτα με το ανθότυρο για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το ζουμί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να ροδίσει.
πηγή:sypersyntages.gr
