Gossipstory.gr
Γεύσεις

OREO γλυκό ψυγείου με τρεις κρεμένιες στρώσεις

Εκτέλεση
Κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα. Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες.
Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα. Βουτάμε τα double OREO σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο η τετράγωνο πυρίμαχο. Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια. Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας βάζουμε μια στρώση τριμμένο OREO ή βουτηγμένα σε γάλα OREO. Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας, αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα OREO και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο OREO.
Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού.
Υλικά συνταγής

• 3 λίτρα φρέσκο γάλα
• 2 φλ. ζάχαρη
• 300 γρ. κορν φλάουρ
• 3 βανίλιες
• 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
• 200 γρ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα, πραλίνα, πορτοκάλι)
• ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
• 2 συσκευασίες double OREO
• 1 συσκευασία OREO με γέμιση σοκολάτας
• 250 γρ. κρύο γάλα
• λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
• τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Σαλάτα coleslaw με σπιτική μαγιονέζα

Γιάννης Μαυρίδης

Κέικ χωρίς αυγά & βούτυρο

supervisor

Κέικ με σουμάδα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live