Περίσσεψε κοτόπουλο από χτες; Ιδού δυο συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε προκειμένου να το φάμε με άλλον τρόπο.
1. Σάντουιτς με κοτόπουλο, ρόκα και μοτσαρέλα:
Υλικά:
2 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
το κοτόπουλου
150 γρ. μοτσαρέλα
φυλλαράκια από ρόκα
6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξίδι μπαλσάμικο
Διαδικασία:
Κόβουμε το κοτόπουλου σε λεπτές φέτες. Τις λαδώνουμε με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά, βάζουμε τις φέτες του κοτόπουλου και τις ροδίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Μοιράζουμε τα υλικά στην μια φέτα και κλείνουμε με την άλλη. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με λίγο λάδι, λίγο μπαλσάμικο και αλατοπίπερο.
2. Σάντουιτς με κοτόπουλο, γιαούρτι και φουντούκια
1 φλιτζ. τσαγιού από το κοτόπουλο που μας περίσσεψε, κομμένο σε κύβους
λίγα φυλλαράκια ρόκας
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπας φουντούκια
αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
1/4 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
Διαδικασία:
Ψήνουμε τα φουντούκια στους 160° C για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κοπανάμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε το ψωμί με το μείγμα, πασπαλίζουμε με τα φουντούκια, μοιράζουμε τα φύλλα ρόκας και το κοτόπουλο και το κλείνουμε…
Καλή μας όρεξη!!!