Gossipstory.gr
Υγεία & Ομορφιά

Οι 10 τροφές που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό

Είναι η εποχή του χρόνου που μας ταλαιπωρεί το κρυολόγημα, η γρίπη και κάθε είδους ίωση. Επειδή, ως γνωστόν, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, μπορούμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, ξεκινώντας από τη διατροφή μας.

Δείτε ποιες είναι οι 10 τροφές που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας αυτήν την περίοδο ώστε να εξασφαλίσετε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φόρμα!

1. Σκόρδο

Μπορεί να κάνει την αναπνοή να μυρίζει άσχημα, όμως το σκόρδο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο, ακόμη και σε μικρή ποσότητα. Έχει φυσική αντι-ιική και αντιβακτηριδιακή δράση χάρη στην αλλισίνη που περιέχει. Προτιμήστε το ωμό, για παράδειγμα τριμμένο μέσα στη σαλάτα. Για να επωφεληθείτε από την αλλισίνη αλλά να αποφύγετε την κακοσμία του στόματος, μπορείτε να κόψετε μία σκελίδα σκόρδο σε τέσσερα κομμάτια και να τα καταπιείτε ένα-ένα σαν χάπι.

2. Γιαούρτι

Αναζητήστε γιαούρτια που περιέχουν προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού και εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Μπορείτε να καταναλώσετε το γιαούρτι ως πρωινό, καθώς οι πρωτεΐνες που περιέχει θα κρατήσουν μακριά την πείνα μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Διαβάστε τις υπόλοιπες στη karfitsa.gr

Related posts

Ελένη Φουρέιρα: Αυτά τα προιόντα χρησιμοποιεί η τραγουδίστρια!

supervisor

7+1 οφέλη του αχλαδιού!

editor

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live