Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ντοματόσουπα με βασιλικό

Ιδανική λύση για πρώτο πιάτο!

Υλικά:

  • 500 γρ. ντομάτεςσε κύβους + 150 γρ. λιαστές, μουσκεμένες
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • και 1 πιπερίτσα καυτερή (αν θέλουμε)
  • 60 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το ξύδι, το κρασί και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσ­θέ­του­με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και διορθώνουμε το αλάτι. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες λιαστές τομάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις χτυπάμε με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μια γερή κουταλιά της σούπας μίγμα γιαουρτιού – λιαστής τομάτας και ελάχιστο λάδι.

Related posts

Κέικ μπανάνας

editor

Ιδανική δικαιολογία για σούπα

Γιάννης Μαυρίδης

Μακαρόν καρδιά

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live