Υλικά
Για την ζύμη:
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κ.γλυκού σόδα
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλυκού baking powder
Για την γέμιση:
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κ.γλυκού κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι,το κρασί το κονιάκ με την σόδα όπου έχουμε διαλύσει την σόδα,ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί.
Σε μπολ βάζουμε την μαρμελάδα,τα καρύδια,τις σταφίδες,κανέλα,γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε λίγη ζύμη σαν ένα μεγάλο καρύδι και με την παλάμη μας το πιέζουμε να απλώσει και βάζουμε λίγη γέμιση το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και με πιρουνάκι το πιέζουμε στην άκρη.
Τα ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά.Όταν ετοιμαστούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και προαιρετικά κανέλα.
Καλή επιτυχία!