Οι πιο νόστιμες μπάρες!
Υλικά
450 γρ. ταχίνι
200 γρ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
150 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς (φυστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια)
150 γρ. δημητριακά
200 γρ. βρώμη
80 γρ. cranberries
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.
Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.
Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20×30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.
Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκ.
Πηγή:akispetretzikis.com