Gossipstory.gr
Γεύσεις

Μαρμελάδα με μανταρίνια

ΥΛΙΚΑ για τη μαρμελάδα

1 Κg μανταρίνια μικρά , λεπτόφλουδα και αρωματικά
600g ζάχαρη
2 Κ. χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένω καλά τα μανταρίνια και τα τρυπάω σε πολλά σημεία με ένα σουβλάκι μεταλλικό (να περνάει από την άλλη πλευρά το σουβλάκι).
Βάζω όλα τα μανταρίνια σε ένα μεγάλο μπωλ και τα σκεπάζω με νερό. Τα αφήνω 6 ώρες να ξεπικρίσουν.
Τα κόβω στη μέση -αν έχουν κουκούτσια τα βγάζω- και τα βάζω σε μιά μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 11/2 φλυτζάνι νερό, από αυτό μέσα στο οποίο ξεπίκρισαν.
Αφήνω να βράσουν για λίγο , ώστε να μαλακώσουν οι φλούδες από τα μανταρίνια.

Βγάζω τα μανταρίνια και τα περνάω από το multi, να πολτοποιηθούν. Στο νερό που είναι στην κατσαρόλα προσθέτω τη ζάχαρη και αφήνω να πάρει μιά βράση και όταν αρχίζει λίγο να δένει, προσθέτω και τα μανταρίνια . Αφήνω να βράσουν για λίγο και παράλληλα να δέσει το μίγμα. Όταν αρχίσει να φαίνονται τα μανταρίνια διάφανα, κλείνω το μάτι και αφήνω στην κατσαρόλα το μίγμα να κρυώσει, για ένα βράδυ. Την επόμενη βλέπω αν η μαρμελάδα έχει αφήσει νερά το μίγμα τη βράζω για 15min περίπου , ώστε να δέσει και πάλι.

Γεμίζω καθαρά βάζα όσο είναι ζεστή και τα κλείνω. Αφήνω να κρυώσουν εκτός ψυγείου και τα διατηρώ μέσα στο ψυγείο, διότι η αναλογία ζάχαρης που έχω χρησιμοποιήσει δεν είναι η κλασσική, αλλά χρησιμοποιώ πολύ λιγότερη ζάχαρη, και έτσι εξασφαλίζω τη διατήρηση της μαρμελάδας με την ψύξη.

Πηγή:christiespicnic.blogspot.gr

Related posts

Πανεύκολο παστίτσιο!

supervisor

Η καλημέρα βρήκε το συνώνυμό της στον «Gourmet» καφέ Portioli!

Αναστάσης Δαφνής

Η Detox σαλάτα από το coolartisan.gr!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live