Καλοκαιρινό γλυκό για τις δροσιστικές μέρες και νύχτες.
Υλικά
1.200 νεκταρίνια ώριμα
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα με τη φλούδα
2 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο φρέσκο
1/2 φλιτζ. τσ. αμύγδαλα με τη φλούδα
2 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο
Διαδικασία
Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο σε κομματάκια, αμύγδαλα, τα αναμειγνύουμε προσθέτουμε το άρωμα του λικέρ (6-7 σταγόνες) και συνεχίζουμε το ζύμωμα τρίβοντας τη ζύμη, μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα νεκταρίνια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°, βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος. Πλένουμε τα φρούτα, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τακτοποιούμε τις φέτες στο σκεύος και σκορπίζουμε επάνω τα ψίχουλα της ζύμης μας. Ψήνουμε το γλυκό για 25 λεπτά περίπου και το σερβίρουμε κρύο.
Διαβάστε επίσης: