Κάτι εύκολο και γρήγορο για τον απογευματινό μας καφέ.
ΥΛΙΚΑ:
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ζάχαρη
1 αβγό, μόνο ο κρόκος
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
140 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα σοκολατα (τύπου μερέντα)
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και την βανίλια. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου. Σκεπάζετε τη ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 25 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος. Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια και τα βάζετε στο ταψί. Κάντε μια λακουβίτσα στην μέση της ζύμης και βάλτε την σοκολάτα της επιλογής σας. Ψήνετε τα μπισκότα για 15 -16 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
