Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κορμός με σοκολάτα, ταχίνι και μέλι

Νηστίσιμες απολαύσεις!

Υλικά

  • 450 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μέλι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ
  • 150 γρ. δημητριακά
  • 80 γρ. cranberries ή σταφίδες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα στα 800 watt.

Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μην σφίξει πολύ το μείγμα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ στα μικροκύματα στα 800 watt για 1,5 λεπτό ή σε μπεν μαρί μέσα σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.

Προσθέτουμε και τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και να καλυφθούν από το μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε τα δημητριακά, τα cranberries και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο. Απλώνουμε το μείγμα εκεί πάνω και σχηματίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό. Τυλίγουμε και σφίγγουμε. Καλύπτουμε γύρω γύρω το ρολό με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-6 ώρες.

 

Πηγή:akispetretzikis. 

Related posts

Νόστιμη Πρωτοχρονιάτικη Σαλάτα για… αποτοξίνωση

supervisor

Βελούδινη κρέμα σοκολάτας

Γιάννης Μαυρίδης

Με την Crudo το φαγητό γίνεται φάρμακό σου!

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live