Κλασικός κρασομεζές, τσιπουρομεζές ή ουζομεζές.
Υλικά:
500-600γρ. χοιρινό κρέας σε μπουκιές
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες ή 1 ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά μεγαλούτσικη ότι χρώμα σας βρίσκεται, ψιλοκομμένη
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι και ροδίζετε ελαφρά το κρέας. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και το φυλατε σε βαθύ πιάτο. Σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Ξαναρίχνεται μέσα τα κομμάτια του κρέατος με ότι υγρά έχουν βγάλει, τα ανακατεύετε όλα μαζί και σβήνετε με το κρασί. Μόλις απορροφηθεί ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζετε το κρέας προσθέτοντας λίγο νεράκι, αν χρειαστεί, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15′-20′ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Διαβάστε επίσης: