Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να γίνει πιο σφιχτή. Όταν βγάλουμε τα κομμάτια ζύμης από το ψυγείο, θα τα βγάλουμε ένα –ένα ώστε να μην μας μαλακώσουν τα τελευταία που θα ανοίξουμε.
Υλικά
Για τα μπισκότα
- 800 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
- 1 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. Τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. Κανέλα
- 125 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
- 325 γρ. Μελάσα
- 200 γρ. Ζάχαρη, καστανή
- 118 ml. Νερό
- 1 Αυγό
- 1 κ.γ. Βανίλια, εκχύλισμα
- 1 κ.γ. Μπαχάρι
Για το frosting
- 3 Ασπράδια
- 500 γρ. Άχνη ζάχαρη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Γλυκίσματα για το στόλισμα
Εκτέλεση
Εκτέλεση για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και το αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μελάσα και το νερό και τα χτυπάμε με το φτερό για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η μελάσα. Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μίξερ τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, αφαιρούμε ένα-ένα τα ίσα μέρη από το ψυγείο, αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 4-5 χιλιοστών. Δημιουργούμε σχέδια της αρεσκείας μας με διάφορα κουπάτ μαγειρικής και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 10-12 λεπτά. Την ίδια διαδικασία θα επαναλάβουμε και για τα υπόλοιπα μέρη της ζύμης. Μόλις τα μπισκότα ψηθούν, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Εκτέλεση για το frosting: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει αρκετά το μείγμα και να έχει μία κολλώδες υφή. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Συναρμολόγηση γλυκού: Στολίζουμε τα μπισκότα με το frosting, δημιουργώντας ότι σχέδια θέλουμε. Στολίζουμε με επιπλέον γλυκίσματα και σερβίρουμε.
Πηγή:giorgostsoulis.com
