Υλικά:
1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
75-100 γρ. σάλτα κέτσαπ
2,5 γρ. ούζο
2,5 γρ. κονιάκ
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 μαρούλι ψιλοκομένο
1 πρέζα καγιέν
2-4 σταγόνες αγγλική σάλτσα (γούστερ σως)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε παγωμένη σαλατιέρα ανακατεύετε την αγγλική σάλτσα, τη μουστάρδα, το κρεμύδι, το καγιέν, το ούζο, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Χρωματίζετε με την κέτσαπ.
Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατεύετε ελαφρά.
Τη βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει.
Σερβίρετε σε ποτήρια κολονάτα, στον πάτο των οποίων έχετε βάλει το μαρούλι και τον άνηθο.
Γαρνίρετε με γεμιστές ελιές.
πηγή:συνταγεσ-με-νου.gr