Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό φασολάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 πακέτο σάλτσα ντομάτα
- 1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
- μαιντανό, μάραθο
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε το κρεμμύδι (όσο ψιλό ή χοντρό θέλουμε), κόβουμε φέτες τα καρότα και κυδωνάτες τις πατάτες. Τα τσιγαρίζουμε ελαφρά σε λάδι και τα σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει τα φασολάκια και λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, μπόλικο μαιντανό και ψιλοκομμένο μάραθο.
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να χυλώσουν.
Πηγή: sintagespareas.gr