Gossipstory.gr
Γεύσεις

Burritos με κοτόπουλο και σάλτσα πέστο

Απόλυτα χορταστικό!

Συστατικά

400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

χυμό λάιμ, από 1 λάιμ

Για τη σάλτσα πέστο

1 σκ. σκόρδο

70 γρ. κάσιους

50 γρ. φύλλα βασιλικού

60 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. γραβιέρα

Για τη σύνθεση

340 γρ. πίτες χορταρικών

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 αβοκάντο

1 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα

ρόκα

ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1-2 εκ. και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά.

Σβήνουμε με τον χυμό λάιμ και ψήνουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα πέστο

Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο, τα κάσιους και χτυπάμε να σπάσουν καλά. Προσθέτουμε τον βασιλικό και χτυπάμε για να σπάσει και ο βασιλικός.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια πάστα.

Βάζουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε το γιαούρτι. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια από τις πίτες μας.

Μοιράζουμε το κοτόπουλο με το πέστο, το αβοκάντο σε φέτες, βασιλικό και τυλίγουμε.

Σερβίρουμε με τη ρόκα και ελαιόλαδο.

Related posts

Απολαυστικό cheesecake μπράουνι

Γιάννης Μαυρίδης

Ομελέτα φούρνου

editor

«Opountia spirit» Η κρητική Τεκίλα από φραγκοσυκιά!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live