Έχει πολλά οφέλη…!
Ο Αρακάς έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας…Κάποια από αυτά είναι τα εξής:
Προλαμβάνουν τον καρκίνο του στομάχου
Πρόληψη των ρυτίδων, της νόσου του Alzheimer, της αρθρίτιδας, της βρογχίτιδας, της οστεοπόρωσης
Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
Πρόληψη των ασθενειών της καρδιάς
Μειώνει την κακή χοληστερόλη
Πρόληψη της δυσκοιλιότητας
Όπως καταλάβατε ο αρακάς μόνο καλό κάνει στην υγεία μας! Πως θα τα μαγειρέψετε όμως; Πώς θα τα αποθηκεύσετε;
- Τα κατεψυγμένα μπιζέλια, διατηρούν το χρώμα, την υφή και τα θρεπτικά τους συστατικά καλύτερα από τα κονσερβοποιημένα μπιζέλια, αλλά τα φρέσκα είναι ακόμα καλύτερα, ιδιαίτερα αν προέρχονται από το δικό σας κήπο.
- • Τόσο τα κονσερβοποιημένα, όσο και τα κατεψυγμένα μπιζέλια, έχουν σημαντική ποσότητα νατρίου (300 έως 600 χιλιοστόγραμμα ανά φλιτζάνι) λόγω των μεθόδων επεξεργασίας. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι τα ξεπλύνατε καλά πριν τα μαγειρέψετε.
- • Κατά την αγορά φρέσκων μπιζελιών, προτιμήστε τα πιο φρέσκα, καθώς η ζάχαρη μετατρέπεται σε άμυλο. Βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι το μαγείρεμα για να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία.
- • Ο αρακάς πρέπει να καταναλώνεται όταν είναι φρέσκος, λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή του. Αν δεν είστε σίγουροι ότι είναι φρέσκος, προτιμήστε τον κατεψυγμένο γιατί καταψύχεται 3-4 ώρες μετά την συγκομιδή του.
Αγοράστε τον και καταναλώστε τον! Θα δείτε διαφορά στην υγεία σας!