Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

1.200 γρ. κολοκυθάκια

4 αυγά

2 κ.σ. γιαούρτι πλήρες

250 γρ. φέτα

250 γρ. μανούρι

200 γρ. καλαμποκάλευρο

2 κ.σ. άνηθο

8 φύλλα δυόσμο

2 κ.σ. μαϊντανό

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι,

πιπέρι

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά για 10 λεπτά.

Τα βάζουμε σε μια πετσέτα και σφίγγουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα καθαρό μπολ.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένα όλα τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη φέτα φέτα και το μανούρι σπασμένα με το χέρι κι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο αλλά κρατάμε 2-3 κουταλιές της σούπας, αλάτι και το πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε και αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκατοστών με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μισό καλαμποκάλευρο που έχουμε κρατήσει και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Βγάζουμε τη πίτα μας, προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα από πάνω παντού και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και πάρει ωραίο χρώμα η κολοκυθόπιτά μας.

Related posts

Κέικ με μήλο και μέλι

supervisor

Γρήγορη πίτσα απο τον Άκη Πετρετζίκη! -(video)

Αναστάσης Δαφνής

Καγιανάς (Στραπατσάδα)

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live