Τι χρειαζόμαστε:
- 3 μελιτζάνες
- 7 κολοκυθάκια
- 2 ντομάτες
- 3 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές
- 3 σκελίδες σκόρδο
- κομματάκια λιαστής ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- μαιντανό
- βασιλικό
- 1 κύβο βοδινό
- παρμεζάνα
- 500γρ ζυμαρικά
Πώς το κάνουμε:
Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.
Σε ένα τηγάνι ή γουόκ σωτάρετε τα κρεμμύδια, και μετά προσθέστε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Ταυτόχρονα, βράστε ζυμαρικά της επιλογής σας.
Σε ένα μπλεντεράκι βάλτε μισό ποτήρι βραστό νερό, τον κύβο βοδινού, τον μαιντανό και τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε το μείγμα στο γουόκ.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στο γουόκ να πάρουν χρώμα και τους χυμούς από τα λαχανικά. Προσθέστε και τη λιαστή ντομάτα στο τέλος. Ανακατέψτε για πέντε λεπτά.
Γαρνίρετε με παρμεζάνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα ζυμαρικά μήν τα βράσετε πολύ. Ας είναι λίγο σκληρά όταν θα τα βάλετε στο γουόκ. Θα αποροφήσουν τους χυμούς αργότερα και θα μαλακώσουν.
πηγή: syntagesthspareas.gr
