Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κουβανέζικο σάντουιτς

Πρωτότυπη και πολύ νόστιμη συνταγή

Τα υλικά
1,5 kg μπούτι χοιρινό
μείγμα μπαχαρικών (1κ.τ.γ ρίγανη, 1 κ.τ.γ κύμινο, 2κ.τ.γ αλάτι, 1/2 κ.τ.γ πιπέρι)
3 σκελίδες σκόρδο
180 ml λάιμ

Για το σάντουιτς:

6 ψωμιά σάντουιτς
μουστάρδα
15 φέτες έμμενταλ
20 φέτες ζαμπόν καπνιστό
Πίκλες αγγούρι

ΣΥΝΤΑΓΗ 
Χαράζουμε το κρέας.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπαχαρικά, το σκόρδο λιωμένο, το λάιμ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί ή σε κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο το κρέας και βαζουμε την μαρινάδα μέσα να πάει παντού. Αφήνουμε για μια μέρα στο ψυγείο.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 3-3 ½ ώρες.
Πρέπει όταν το βγάλουμε να μπορούμε να το μαδήσουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε τυχόν κόκκαλα και μαδάμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Κρατιέται στο ψυγείο για 5 μέρες τουλάχιστον.
Ανοίγουμε το ψωμί στη μέση, απλώνουμε και στις 2 φέτες ψωμιού μουστάρδα. Βάζουμε 4 φέτες ζαμπόν στο ένα ψωμάκι, μαδημένο χοιρινό (200 γρ), 4 φέτες τυρί, πίκλες κομμένες σε λεπτές φέτες και σκεπάζουμε με το αλλο ψωμάκι. Ψήνουμε σε τοστιέρα να λιώσει το τυρί και να ενωθούν όλα τα υλικά πιέζοντας πολύ καλά.
Με λίγο υπομονή και σωστό προγραμματισμό το κουβανέζικο σάντουιτς μπορεί να γίνει το μια από τις συνταγές που θα κάνουν τους φίλους σας την παραγγέλνουν συνέχεια και εσείς θα περηφανεύστε πως κάνετε το καλύτερο cuban sandwich!

Πηγή:petros-syrigos.com

Related posts

Ντοματοκεφτέδες

Γιάννης Μαυρίδης

Τούρτα με μελομακάρονα

editor

Σκεπαστή Κοτόπουλο

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live