Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κέικ φράουλα

Απογευματινό σνακ!

Υλικά Συνταγής
125 γραμ. βούτυρο μαλακό
150 γραμ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
200 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάοαυντερ
1 πρέζα αλάτι
120 γραμ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
150 γραμ. φράουλες μικρές κομμένες στη μέση
Για το σιρόπι
150 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. νερό
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C για να ψήσουμε το κέικ φράουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για να αφρατέψει καλά. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά. Προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα.
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες. Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε, αδειάζοντας στην έτοιμη φόρμα.

Ψήνουμε για 45-50΄, μέχρι να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού από την καρδιά του κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15΄. Το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 3-4΄από την ώρα που θα πάρει βράση.

Ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα. Το τρυπάμε με σουβλί. Λίγο λίγο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.

Πηγή:argiro.gr

 

 

 

 

 

 

Related posts

Εύκολα αλμυρά muffins με τυρί και ζαμπόν

Αναστάσης Δαφνής

Συνταγή για κρέπες

Γιάννης Μαυρίδης

Σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live