Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο γεμιστό με φιστίκι

Το αγαπημένο μας κοτόπουλο στην πιο εορταστική του εκδοχή!

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλο
150gr κιμά κοτόπουλο
100gr φιστίκι
4 κλωνάρια θυμάρι
3 κτς μαϊντανό ψιλοκομμένο
16 φέτες μπέικον (στεγνό)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
50gr ξύδι
150 gr μαυροδάφνη

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα στήθη κοτόπουλο στη μέση και ανάμεσα σε δυο μεμβράνες το χτυπάμε με ένα βάρος να ανοίξει περισσότερο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το φιστίκι (που το έχουμε χοντρό σπάσει) το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Ομογενοποιούμε.
Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, λαδώνουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε 8 φέτες μπέικον και τοποθετούμε το ένα στήθος στο κέντρο. Βάζουμε στο κέντρο του κοτόπουλο μισή ποσότητα απ’ το μίγμα του μπολ και κλείνουμε ρολάροντας καλά και κλείνοντας σαν καραμέλα. Κάνουμε και το άλλο στήθος έτσι.
Ρίχνουμε σε βραστό νερό για 20 λεπτά. Βγάζουμε και το βάζουμε ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Για τη σάλτσα:

Σε αυτό που έχει μείνει στο τηγάνι προσθέτουμε το ξύδι και τη μαυροδάφνη και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Πηγή: petros-syrigos.com

Related posts

Ζυμαρικά με θαλασσινά στην λαδόκολλά

supervisor

Πανσέτα με πουρέ γλυκοπατάτας & πουρέ από παστινάκι

Γιάννης Μαυρίδης

Kέικ με κολοκύθα και τζίντζερ!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live